Over ons

Het verhaal begon al in 1870 in het Zweedse Ringarum, toen Otto Granberg zijn eerste stoelen in elkaar zette. Die stoelen verkocht hij op de markt in de buurt. De zaken gingen goed en Otto's schrijnwerkerij begon met de massaproductie van meubels. De fabriek werd al snel verplaatst naar Norrköping en breidde zijn assortiment uit met ramen, deuren en trappen.


Na bijna 30 jaar nam Otto's zoon Frans het bedrijf over. Hij volgde in de voetstappen van zijn vader, maar produceerde ook schoolmeubilair en binnenschrijnwerk. Iets meer dan dertig jaar later liet Frans het bedrijf over aan zijn zonen, Nils, Bängt, Oscar en Erik. Ze bleven het bedrijf leiden zoals hun vader en grootvader dat hadden gedaan.

Granberg werd al snel bekend door de levenslange garantie op zijn producten. De kwaliteit was hoog en als er iets kapot ging zorgden de zonen ervoor dat het gerepareerd of vervangen werd. Die belofte is nog steeds van kracht. Persoonlijke service en betrouwbare producten.

90 jaar nadat Otto begon met stoelen maken veranderde het bedrijf van richting en in 1960 begon de moderne geschiedenis van Granberg. Het bedrijf begon keukens te ontwikkelen voor mindervaliden.

Over ons